sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Sunnuntai-päivän paakelsit :)

Tänään on ollut leipomispäivä! Keittiössä puuhailu on aina ollut minulle oiva tapa lievittää stressiä, keskityn täysin tekemiseen enkä voi märehtiä mitään muuta ylimääräistä. Hakeudun jo automaattisesti leivontakaapille kun joku huoli painaa, ja on se nyt vähän painanutkin. Nimittäin huomenna on sädehoidon jälkeinen pään MRI (eli suomeksi magneettikuvaus). Mutta palailen siihen myöhemmin, kunhan olen saanut kuvauksen tulokset.. Pitäkää ystävät peukkuja!!!

Niin, leipomuksia! 
Tänään tyhjentelin kaappeja, eli tutkiskelin mitä mulla on ja mietin sitten että mitä niistä saisi aikaan. Perusaineet ovat aina kaapissa, mikä kriisi jos jokin on lopussa juuri silloin kun tahtoisin jotain tehdä! Tänään pyöräytin toscapiirakan ja sipuli-juustosämpylöitä
Tässä teillekin reseptit, maistuvaa alkavaa viikkoa!


***Toscapiirakka***

(pellillinen)

4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa tai kermaa
1,5 dl sulatettua rasvaa (150 g)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 vehnäjauhoja

Kuorrutus:

200 g mantelilastuja
1 1/3 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4 rkl maitoa (tai kermaa)


Vatkaa munat & sokeri vaahdoksi. Lisää mausteet & sulatettu rasva. Lisää maitoa vuorotellen jauho-leivinjauheseoksen kanssa. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä 15-20 min.

Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Paista edelleen uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä n. 10 min, kunnes kuorrutus on saanut väriä.

- Ohjeen voi tarvittaessa puolittaa ja tehdä leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

 ***Sipuli-juustosämpylät***

3 sipulia
1/2 dl vettä
TAIKINA:
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
VOITELUUN:
kananmuna
PINNALLE.
2 dl juustoraastetta


Kuori ja hienonna sipulit. Pehmennä sipulit kattilassa pienessä vesitilkassa. Jätä sipulit jäähtymään. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kaurahiutaleet, sipulit ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina hyvin. Lisää öljy ja loput jauhot. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi ja nosta ne pellille ja kohota .
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sämpylät 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti