keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Onnekkaiden tähtien alla vain muutamalla hyvä joka annetaan..

Kylläpä on välillä kissanomistajan huoli lemmikistään melkolailla mittaamaton, ja vastoinkäymiset kasaantuu. Tällä kertaa en nyt varsinaisesti viittaa omiin kissoihin, vaikka huomenna olenkin kiikuttamassa tuota meidän maatuskaa eläinlääkäriin alaleuasta löytyneen mystisen patin takia. Kissa on hinkannut siitä melkein kaikki karvat pois ja patti on ruvella, eli kissaa selvästi häiritsee, mikä se nyt ikinä onkaan. Toivottavasti se huomenna selviää!

Kuutin velipojan morsian Torniosta sai kaksi pentua joista molemmat menehtyivät :( Ja sitten vielä joulun pyhinä Kuutin Tyyne-emo sai kohtutulehduksen ja kissa on tänään leikattu. Uskomattoman huono tuuri, juuri kun Tyynellekin oli pentue jo suunnitteilla ensi vuodeksi, ja Ukko (Kuutin veli) leikattiin myös kun se rupesi kuseskelemaan. Vaikka nämä en nyt omille kissoille tapahtunutkaan, niin vetää kyllä silti mielen matalaksi ja mietteliääksi, mitä kaikkea näiden rakkaiden eläinten kanssa saattaakaan käydä!

Mutta siinä missä useimmat (ainakin toivottavasti!) lemmikinomistajat ottavat eläimensä terveyden tosissaan ja tekevät kaikkensa jotta eläin saa ansaitsemansa hoidon ja kohtelun, niin olen myös mykistynyt toisten ihmisten välinpitämättömyydestä lemmikkejään kohtaan. Seuraan tässä todella läheltä tilannetta, jossa kissavanhuksella on ollut jo pitkään vuotava napatyrä, mutta kissaa ei viedä lääkäriin. Koottuja syitä tälle eläinrääkkäykselle löytyy: "se on jo niin vanha, ei ne sille mitään tee - lopettavat vielä", "ei ole rahaa viedä" ja niin edelleen. Sitten kiroillaan kun kissa sotkee matot! Tästä tilanteesta on huomautettu useita kertoja eri ihmisten toimesta, mutta mitään ei tapahdu. Olisiko sitten eläinsuojeluilmoitus tässä tapauksessa seuraava toimenpide? Itse olen vähän turhan lähellä jotta voisin puuttua tilanteeseen voimakkaammin, ymmärrätte varmaan että pitäisi edes jonkinlaiset välit säilyttää tiettyihin ihmisiin..

Toivottavasti tuleva uusi vuosi 2012 tuo tullessaan paljon hyvää, onnistumisia ja ilon hetkiä kaikille jotka ovat joutuneet näin vuoden lopussa pettymään ja kokemaan menetyksen surua tai muuta murhetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti