tiistai 8. toukokuuta 2012

Makoisa gluteeniton kasvispiirakka

En ole mikään kummoinen kasvisruokakokki, mutta yrittänyttä ei laiteta! Eilen kokoustettiin Pohjoisen Rotukissayhdistyksen hallituksen kanssa täällä meillä ja mieli teki tehdä jotain tarjottavaa itse, varsinkin kun kaupasta on tosi vaikea löytää mitään hyviä gluteenittomia suolapaloja.

Mutta tuumasta toimeen, ja näillä ohjeilla tuli oikein herkullinen kasvispiirakka jota jopa viimeisen päälle lihansyöjä-mieheni kehui, joten ihan metsään ei voinut mennä!

POHJA:

100g voita
3dl gluteenitonta jauhoseosta
1/4tl suolaa
2 rkl vettä
1/2dl juustoraastetta

Nypi pehmentynyt voi jauhoihin, lisää muut aineet seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Voitele piirakkavuoka (halkaisija n.23cm) ja painele taikina tasaisesti vuokaan reunoja myöten

TÄYTE:

2 pientä sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
1/2 rasiaa Viola kolme pippuria-tuorejuustoa
1/2tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
(1/2 dl juustoraastetta)


Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja raasta ne sekä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

 Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit, valkosipulit, porkkanat ja kesäkurpitsa. Kiehauta vihanneksia, kunnes niistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää joukkoon Viola tuorejuusto. Mausta suolalla ja anna seoksen hieman jäähtyä.

 Sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Kaada seos kasvisten joukkoon. Sekoita ja kaada seos vuokaan. Päälle voi halutessaan ripotella vielä vähän juustoraastetta.

 Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana.

NAM!


Kuvakin oli tarkoitus ottaa, mutta piirakka meni parempiin suihin ennen kuin ehdin kaivaa kameraa käsille :)


















1 kommentti:

  1. Mä kammoksun kasvisruokia, mutta tollanen sapuska kyllä kuulostaa hyvältä! :)

    Lupasin itelleni pistää tänään kommenttia jokaiseen puhelimellakin luettuun blogiin ;D

    VastaaPoista