perjantai 18. toukokuuta 2012

Pihanlaittohaaveita

Nyt kun viimeisetkin lumikasat ovat vihdoin sulaneet pois, tulee se aika jolloin kävellään pitkin tonttia ja haaveillaan kaikesta mitä voisi istuttaa/kaivaa/siirtää/muurata/maalata ja mitä ikinä. Tässäpä tämän kesän haaveita: kasvihuone. En tiedä olenko pahastikin myöhässä tämän haaveeni kanssa, saisinko edes tälle kesälle satoa kun ei sitä koko kasvihuonetta ole vielä olemassakaan. Mutta haaveilen kuola valuen ihanista tomaateista, herneistä ja muista herkuista mitä voisin sinne laittaa kasvamaan. Ja huoneen kylkeen tietysti pieni mansikkamaa ja vaikka raparperipenkki. Oi joi!

Yhden haaveen sain jo toteutettua, tilaukseen meni uusi pöytäryhmä terassille. Ulkona syöminen on kivaa jos siihen on kunnon pöytä ja tuolit, ja meillä ei niitä todellakaan ole ollut. Mutta kohtapa on, tulossa on aivan ihana kuultovalkoinen 180cm pitkä pöytä (mäntyä) sekä 2 kpl 160cm pitkiä penkkejä - sellainen modernisoitu versio pirttikalustosta. Eikä saa nyt ymmärtää väärin, ne ovat tosi keveät, ilmavat ja kivasti muotoillut, suomalaista designia, ei mikään pissankeltainen pirttikalusto mummolan nurkasta :)

Marjapensaita pitäisi siirtää, mutta saa nähdä jääkö sen tekeminen sitten syksyyn. Nyt alkavat jo pukkaamaan lehteä, ja pensaan pitäisi olla levossa kun sitä siirtää. Näin ainakin ystävämme Google tiesi pensaan siirrosta kertoa, tiedä nyt sitten mitä uskoo kun joka toisessa linkissä suositeltiin siirtoajaksi kevättä ja joka toisessa syksyä. Eihän nuo kalliita ole, vaikka sattuisivatkin kuolemaan.

Uusi grilli on myös ostoslistalla, ajateltiin sitä Muurikan grilliä johon saa lisävarusteina paellapannua, muurinpohjaa, savustinta, ja mitä kaikkea. Ne muurinpohjaletut on pakko saada kokeilla! Nams!

Ajatuksissa on ollut myös autotallikirppiksen puuhaaminen jollekin kauniille kesäpäivälle. En ole koskaan moisessa vieraillut, niin en yhtään tiedä kiinnostaako sellaiset ihmisiä? Tavaraa kyllä olisi mikä kiertoon joutaisi, ja olisipa ihana tekosyy siivota autotallikin :)

1 kommentti:

  1. Kivoja pihaunelmia! Niitä mullakin riittää vaikka kuinka, toteutus on sitten eri asia ;) Mökin piha nyt pahiten kaipaisi unelmien toteuttamista, kun siellä on kevättalvella kaadettu kauhea määrä puita ja sitä oksaroskaa on jonkin verran siivottavana... Mutta siihen hommaan ei ole järkeä käydä ennen kuin kaivoremppa on saatu tehtyä - kaivetaan jumalaton kuoppa pihalle kun rakennetaan uusi likavesikaivo.

    Mitään taimia en ole siemenestä tänä vuonna kasvattanut, mutta onneksi taimia voi myös ostaa! Tomaattia nyt ainaskin, nam!

    VastaaPoista