perjantai 4. marraskuuta 2011

Kuvia ja kuulumisia


Ihan ensiksi Nino haluaa kiittää ihanasta lämpimästä paketista, josta löytyi jopa kahdet erikokoiset villasukat pieniä varpaita lämmittämään tulevan talven pakkasilla! Voitin siis yhden arvonnan Postcrossing-foorumilla jossa sai palkinnoksi toivoa sukkia itselleen tai ihan kenelle tahansa, ja nyt sai pikkumies hienot sukat :) Tässä vielä kuva ja isot kiitokset Minnalle, jos satut tätä blogia lukemaan!

Lokakuun lopussa kaksoset täyttivät 4 vuotta ja pääsin taas tekemään voileipäkakkua. Naapurin pakkasesta pikkuinen pala palvihirveä ja mikä olisikaan voinut enää mennä pieleen! Tein myös "rieskarullia" mutta kääreeksi tulikin loppujenlopuksi tortillakuoret, toimivat mielestäni paremmin kuin halkeileva rieska. Reseptin voinkin nakata suoraan tähän, jos joku haluaa viikonloppuna herkkuja taiteilla:




LÄMMINSAVULOHIRULLAT

8 kpl isoja tortillakuoria
1 pkt katkarapu tuorejuustoa
n. 400g lämminsavulohta (tai kylmäsavua, graavia tai mistä ikinä tykkääkin)
rucolaa tai tilliä (itse tykkäsin rucolasta välissä)

Sitten vaan kuorille täytettä, itse tein niin että levitin ensin tuorejuuston pohjalle, päälle lohta ja rucolaa ja rullalle. Varmasti toimii myös niin että tekee mössön lohesta ja tuorejuustosta, mutta sen rucolan lisäisin sitten mössön päälle eli en sekoittaisi sinne. Kannattaa tehdä rullat edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi, ehtivät vähän asettua ja pysyvät paremmin kasassa kun seuraavana päivänä leikkaa sopiviksi 1-2cm paloiksi. Yksinkertaista ja hyvää!














Yhtenä iltana kannoin Elliä ja Kuuttia yhtä aikaa sylissä ja tuntuivat niin kovin samankokoisilta käsiin että piti sitten käyttää katteja mielenkiinnon vuoksi puntarin kautta. Yllättäen olivat grammalleen saman painoisia, mikä kuulostaa vähän hassulta kun onhan Elli kuitenkin vuoden vanhempi :) Mutta hyvän kokoinen on siis simskuneiti, kyllä sille onkin ruoka maistunut! Puntari heilahti siis lukemiin 3,6kg, Elli on reilu 1,5-vuotias ja Kuutti 8kk.

Ostin myös uudet kissanvessat, meillä oli aiemmin laidalliset laatikot ja nämä hienohelmat (Elli varsinkin) tykkäsivät käydä laatikolla siinä reunalla keikkuen, eihän sinne hiekalle voinut mennä seisomaan, hyi! Monesti siinä sitten kävikin niin että tuotokset myös löytyivät siitä reunalta ja haju sen mukainen tottakai. Nyt on sitten undulaattikerhon orrella keikkumiset ohi, kun Zooplussalta tuli jättipaketti ja kaksi ihanaa pinkkiä katollista kissanvessaa. Tosin eihän se laatikoiden vaihto mennyt aivan kuin Strömsössä, seuraavana aamuna löytyi paskat siitä oviaukon edestä eikä tarvi hirveetä salapoliisityötä tehdä hakiessaan syyllistä - voin sieluni silmin nähdä Ellin keikkumassa siinä oviaukon laidan päällä ja miettimässä että miten päin tässä nyt ne paskansa vääntää. No, sen jälkeen on töötit löytyneet oikeasta paikasta :)

1 kommentti:

  1. On hyvän kokoinen tyttö, joskus ne on kilon keveämpiä tuossa iässä..

    VastaaPoista