torstai 20. lokakuuta 2011

Herkkujen herkku: puolukka-kinuskipiirakka


Jostain kumman syystä olen innostunut nyt leipomisesta ihan tosissaan, kohta ei ole enää pakastimessa tilaa uusille leipomuksille eikä niitä yksinkään viitsi syödä (voisin kyllä, mutta olisin kohta niin iso etten mahtuisi ovesta ulos..).

Mutta sainpa ihanan reseptin (kiitos Sanna, kiitos Johanna!) ja luvan kanssa nyt sen jaan teille muillekin :) On muuten tosi hyvää!



PUOLUKKA-KINUSKIPIIRAKKA (pellillinen)

piirakka:

6 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl maitoa
250 g voita
8-9dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
n. 1 l puolukoita

* sulata ja jäähdytä voi
* vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
* yhdistä kuivat aineet ja lisää yhdessä maidon kanssa vuorotellen vaahdon sekaan
* lisää taikinaan lopuksi voisula
* levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille, lisää haluamasi määrä puolukoita taikinan pintaan (halutessasi voit pyöräyttää marjoihin 1rkl perunajauhoja ja 1 rkl sokeria ennen kun heität marjat taikinaan)
* paista 200 asteessa 20-30 minuuttia

Piirakan paistuessa keitellään kinuski, eli kattilaan

2 dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
(2tl vaniljasokeria)

ja sitten vaan keitetään noin 15 minuuttia hyvin sekoittaen, kunnes "soosi" alkaa jämäköityä.

Lisää kinuski kuuman piirakan päälle, tai jos haluat sen jäävän enemmän pintaan (kuten kuvassa) niin jäähdytä piirakkaa hetki ennen kinuskin lisäämistä.

NAMS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti