keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Suklaamurikkakeksit

Tuli tarve leipoa ja tuhota jääkaapissa lojuneet vajaat suklaalevyt. Herkkuhammasta ei niinkään kolottanut, oli tekemisen puute ja sitä paitsi leipomisesta jää niin kotoista tuoksu pitkäksi aikaa sisälle! Tarkoitukseni oli tehdä suklaaHIPPUkeksejä, mutta kuten aikaisemminkin olen todennut: olen hyvin suurten linjojen vetäjä ja minähän en pikkuasioiden kanssa näpertele :) Mies totesikin keksit nähdessään, että "nämähän on suklaamurikkakeksejä" :)

Tarviiko edes mainita että tämä oli ensimmäinen kerta kun keksejä leivoin..

Ei saa antaa ulkonäön hämätä, nämä oli oikeasti hyviä!
Tässä vielä ohje kekseille:

SUKLAAMURIKKAKEKSIT (n.20 keksiä)

125g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
40g maitosuklaata
40g valkosuklaata

Vaahdota pehmennyt voi sekä sokerit. Rouhi suklaa "hipuiksi" tai "murikoiksi".
Vatkaa joukkoon kananmuna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan voi-sokerivaahtoon, sekoita tasaiseksi.
Lisää viimeisenä suklaahiput tai -murikat joukkoon.

Annostele leivinpaperille teelusikalla taikinanököjä, voit hieman muotoilla ja taputella taikinaa keksin muotoon, mutta se ei välttämättä ole tarpeellista (ainakin mulla ne levisivät uunissa tosi paljon, mutta takuuta en tästä ilmiöstä anna!)

Paista keksejä 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti