lauantai 17. syyskuuta 2011

Herkkuja

Näin nälkäisenä onkin hyvä hetki ladata muutama kuva tekemistäni kakuista ja muista herkuista. Kaikki paitsi kuopuksen ristiäisissä tarjotut suklaat ovat omaa käsialaani, nuo iki-ihanat "niminamut" ovat Nelituuliasta.

Jo ammatinkin puolesta ruoanlaitto ja leipominen kiinnostaa, kerään keittokirjoja ja uusia reseptejä ja tykkään kokeilla uusia juttuja. Monesti parhaat maut ja yhdistelmät kuitenkin syntyvät vähän kuin vahingossa ja ilman mitään tarkkoja ohjeita, siksi omista ruuista on äärettömän hankalaa antaa "kunnon" reseptiä kun joku sellaista pyytää. Suomalaista ruokakulttuuria tulee vietyä myös maailmalle postcrossingin myötä, ja onpa eräs saksalainen kirjeystäväni kunnostautunut korvapuustien tekijänä!

Viime aikoina olen muistellut lapsuuteni aikaisia makuja, ja niistä inspiroituneena mm. testasin ensimmäistä kertaa itse kampanisuja. Ja miten tehdään niin pehmoista pullaa kuin lapsena mummolassa sai?! Kaipaan myös itse keitettyjä mehuja ja hilloja. Pakkasessa olisi kyllä marjoja, pitikö ruveta poppaliemien tekoon - voisi tämä syysflunssakin kaikota?

1 kommentti:

  1. NAM! Ihanan herkullisen näköisiä herkkuja...taidankin tulla teille syömään XD

    VastaaPoista