maanantai 26. syyskuuta 2011

Näytelmiä Kokkolassa 24-25.9.2011


Edelleen kovin väsyneenä ja hämmentyneenä kaikesta näkemästäni ja kokemastani yritän vähän kertoilla meidän mielenkiintoisesta viikonlopusta.

Lauantai aamuna 1,5 tunnin yöunien jälkeen (ai miten niin mua on vähän jännittänyt?!) hypättiin Kuutin kanssa autoon klo.5.30, ajettiin Oulun kautta Kempeleeseen ja poimittiin matkan varrelta muut kyytiläiset kissoineen mukaan. Päätettiin ajaa pysähtymättä suoraan Kokkolaan, ja oltiin siellä noin 08.40.

Tämä Kokkolan kissanäyttely oli nyt lajissaan ensimmäinen sekä mulle että Kuutille, ja voin sanoa että sen kyllä huomasi! Kuutti-raukka veti ensimmäisen päivän takapuoli edellä rundia pitkin Sturdin seiniä, ei syönyt/juonut/käynyt vessassa lainkaan. Ja minä puolestaan esitin ehkä noin 1.000 000 tyhmää kysymystä, kun ei ihan tahtonut mennä jakeluun kaikki säännöt ja tavat näyttelyn aikana, varsinkin tuo ensimmäinen päivä meni ihan vaan ihmetellessä.

Mulle tuli vähän yllätyksenä kuinka pitkä tuo yksi näyttelypäivä on, ja tulipa todettua sekin että hyvä tuoli on enemmän kuin sata jänistä - pikkuinen pilkkijakkara ei ihan täyttänyt kaikkia mukavuusnormeja! Ja oli tosi paljon apua siitäkin että kasvattaja oli mukana neuvomassa ja ohjaamassa, yksinään olisin ollut vielä enemmän kuutamolla. Kristiina esitti Kuutin lauantaina, joten en ihan kaikkea tuomarin palautetta kuullut, mutta ainakin koosta tuli kiitosta. Tulos EX1, ainoana omassa värissään :)

Sunnuntaina olikin jo ihan eri meininki, kun itsekin pysyi vähän kartalla tapahtumista ja osasi vähän ennakoida tulevaa. Kuuttikin totesi että oikeastaan siellä ei ollutkaan niin pelottavaa, nukkui kaikessa rauhassa, söikin ja kävi jopa hiekkalaatikolla. Oli mukavaa huomata että kissa rentoutui, oli siitä lauantaista vähän huono omatunto kun sillä tavalla kissaa "kiusaan". Kissat arvosteli sunnuntaina tanskalainen tuomari, ja hätäilin että ymmärränkö sen puheista mitään kun oli sovittu että hoidan itse Kuutin esittelyn sinä päivänä. Mutta hyvin ymmärsin, ja sain samalla kokemusta niin että tästä lähtien vien kyllä kissan aina itse, kuulenpa samalla sen arvostelun siitä aitiopaikalta :) Kuutti sai kehuja, tuomari oli sitä mieltä että kissa on hyvää materiaalia kasvatukseen, vaikka ei varmaan tule olemaan se kirkkain tähti näyttelyissä. Ja nyt kun sitä olen makustellut, niin sehän ei siis voisi olla yhtään parempi palaute kissasta, jota on jalostuskäyttöön suunniteltu. Ja samallahan siinä sai myös kasvattaja vahvistusta sille että on valinnut hyvän kissan jatkamaan linjaa.

2 viikon päästä meillä on sitten edessä Jyväskylän näyttely, mielenkiinnolla odotan sitäkin ja toivottavasti Feanorian-kissat edustavat siellä yhtä hienosti kuin Kokkolassa :)

Tässä vielä viikonlopun tulokset meidän porukasta:

Feanorian Electrocute "Kuutti"
24.9.2011 tuomari J. Jyrkinen EX1
25.9.2011 tuomari J. Billing EX1

Feanorian Enterprise "Ukko"
24.9.2011 J. Jyrkinen BIS (kitten 6-10 months)
25.9.2011 J. Billing BIS (kitten 6-10 months)

Feanorian Charlotte Russe "Lotte"
24.9.2011 J. Jyrkinen CAP
25.9.2011 J. Billing CAP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti