tiistai 29. tammikuuta 2013

Tuplasuklaamuffinit

Nyt se on täällä, nimittäin aivan täydellinen muffiniresepti! Muistan vieläkin sen ensimmäisen kerran kun näitä muffineja pääsin maistamaan, voi olla että se on unohtumaton hetki heti synnytysten ja naimisiin menon jälkeen :) Eli puhumme siis tosi, tosi herkullisista leivonnaisista! Sain reseptin kehittäjältä Sinalta luvan julkaista reseptin blogissani, Sina pitää miehensä kanssa ruokablogia JusSinan keittiössä, ihania reseptejä niin vauvalle kuin vaarille, perinneruoista etniseen, sekä tietty leivontaa - kannattaa tutustua!

Testasin tänään reseptin ensimmäistä kertaa, ja voin kertoa että toimii! Muffinit jäivät ihanan pehmeiksi ja kosteiksi sisältä, ja maku on ihan taivaallinen! Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on seurata tätä ohjetta niin pääset osaksi tätä nautintoa:

TUPLASUKLAAMUFFINIT a la JusSinan keittiö

75 g voita
75 g margariinia
1 1/2 dl Siro erikoishienoa leivontasokeria (osan voit korvata intiaanisokerilla, se antaa kivan maun)
2 rkl aitoa vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 3/4 dl maitoa
2 1/2 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua tummaa suklaata (Fazer)
65 g valkosuklaata rouhittuna (Pandan puolikas levy)
50 g maito- tai tummaa suklaata rouhittuna (Fazer)

12 amerikanmuffinivuokaa
tomusokeria hunnutukseen

1. Ota voi ja margariini lämpimään noin tunti ennen leipomista. Jos unohdit, ei hätää, voit lämmittää ne myös mikron sulatusteholla. Muista kuitenkin ettet saa sulattaa niitä!
2. Laita uuni lämpenemään 225°C:een. Ota muffinipelti esille ja asettele amerikanmuffinivu'uat sille.
3. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Rouhi suklaat ja sulata 50 g tummaa suklaata.
4. Lisää sokerit ja suola voin ja margariinin joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
5. Lisää jauhot ja maito vuorotellen taikinan joukkoon mahdollisimman vähän sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa sulatettu suklaa ja aivan viimeisenä suklaarouheet.
5. Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin. Paista 225°C uunissa n. 12-15 min.

Muffinit nousevat uunissa kauniisti, mutta eivät saa yhtään ottaa väriä! Suklaamuffini on parhaimmillaan vähän raakana, silloin sen koostumus muistuttaa pesusientä ja sisus on herkullisen pehmoinen. Tarjoile ihanat muffinit kulmän maitolasin kera :)


Iltateellä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti